انواع کسب و کارها و مزایا آن

انواع کسب و کارها و مزایا آن
کسبوکارهای دیجیتال
کسبوکار عبارت است از حالتی از مشغولیت شامل فعالیتهایی است که تولید و خرید کالاها و خدمات باهدف فروش آنها را بهمنظور کسب سود، در بر میگیرد.
بر طبق نظر (اریک و هانت) و کاری که در آن خدمات یا کارهایی که دیگر افراد جامعه به آن نیاز دارند و مایل به خرید آن هستند و توان پرداخت بهای آن را دارند، تولید، توزیع و عرضه میشود. کسبوکار عبارت است از هر نوع کسب
(پترسن و پلومن) بر این باورند که هر تبادلی که در آن خرید و فروش صورت گیرد، کسب و کار نیست، بلکه کسبوکار، هر نوع تبادل تکراری و تجدید شونده ی خرید و فروش است.
پروفسور (اون)، کسب و کار را یک نوع کاسبی می داند که طی آن کالاها یا خدمات برای فروش در بازار تولید و توزیع می شوند.
بنابراین با توجه به تعاریف یاد شده می توان دریافت که کسبوکار با خرید و فروش کالاها، تولید کالاها یا عرضه ی خدمات، به منظور به دست آوردن سود، سر و کار دارد.
ویژگی کسبوکارها
۱- فروش یا انتقال کالاها و خدمات برای کسب ارزش
۲- معاملة کالاها و خدمات
۳- تکرار معاملات
۴- انگیزة سود (مهمترین و قدرتمندترین محرک اداری امور کسبوکار)
۵- فعالیت توأم با ریسک: کسبوکار، همیشه بر آینده متمرکز است و عدم اطمینان، ویژگی آینده است. ازاینرو، میتوان همواره کسبوکار، توأم با ریسک است.
انواع کسبوکار
کسبوکار خانگی
کسبوکار اینترنتی
کسبوکار روستایی
کسبوکارهای خانوادگی
کسبوکارهای کوچک
کسبوکار خدماتی
کسبوکار بازرگانی
کسبوکار تجاری
فناوری و اطلاعات
کسبوکار تولیدی
کسبوکار خانگی
به هر نوع فعالیت اقتصادی در محل سکونت شخصی که با استفاده از امکانات و وسایل منزل راهاندازی شود کسبوکار خانگی میگویند.
اهمیت کسبوکار خانگی
امروزه کسبوکارهای خانگی از بخشهای حیاتی و ضروری فعالیتهای اقتصادی کشورهای پیشرفته محسوب میشوند. کسبوکار خانگی از نظر ایجاد شغل ، نوآوری در عرضه محصول یا خدمات ، موجب تنوع و دگرگونی زیادی در اجتماع و اقتصاد هر کشور میشوند. همچنین برای جوانان ، کسبوکارهای خانگی نقطه شروع مناسبی برای راه اندازی کسب و کار شخصی است، زیرا راه اندازی آن در مقایسه با دیگر انواع کسبوکار ساده و آسان است. به عنوان نمونه شما میتوانید با یک دستگاه رایانه و یک خط تلفن ، یک کسبوکار اینترنتی راه بیندازید و کارها و خدمات مختلفی را به مردم عرضه و ازاین راه برای خود درآمد کسب کنید.
سابقه کسبوکارهای خانگی
کسبوکارهای خانگی در ایران سابقه دیرینه دارند. بسیاری از صنایعدستی که امروزه هم وجود دارند، در منازل و محل سکونت افراد تولید میشدهاند. طور کلی کسبوکار خانگی پدیده جدیدی نیست، بلکه در نتیجه تغییرات و تحولاتی که در فعالیتهای اقتصادی – اجتماعی امروز به وجود آمده به آن توجه بیشتری شده است و این نوع کسبوکارها روزبهروز گسترش و توسعه مییابند.
دلایل انتخاب کسبوکارهای خانگی
بالابردن کیفیت زندگی: امروزه اکثر صاحبان کسبوکارهای خانگی بر این باورند که کارکردن در خانه، کیفیت زندگی آنان را بهبود میبخشد. کارکردن در خانه باعث میشود که وقت بیشتری به خانواده و خانه اختصاص یابد و به دیگر مسائل و موضوعات خانواده، از قبیل تربیت و پرورش فرزندان توجه بیشتری شود. بهطورکلی امروزه کار و زندگی بیشازپیش در همدیگر ادغام شدهاند.
توسعه فن آوری: امروزه با پیشرفتهای زیادی که در زمینه علوم رایانه و دیگر وسایل ارتباطی به وجود آمده، محیط خانه محل مناسب و کاراتری برای کسبوکار شده است.
مزایای کسبوکارهای خانگی
۱- درباره ایده کسبوکارتان تحقیق کنید.
۲- درباره محصول یا خدماتتان نیز اطلاعات کسب کنید.
۳- محل کار خود را تعیین کنید.
۴- مشارکت دیگر اعضای خانواده را جلب کنید.
۵- اسم مناسبی برای کسبوکارتان انتخاب کنید.
۶- اسباب و تجهیزات مناسبی برای کسبوکارتان تهیه کنید.
۷- پوشش مناسب و درخور برای کسبوکارتان فراهم کنید.
۸- یک صندوق پستی به کسبوکارتان اختصاص دهید.
۹- با دوستان و همسایگانتان رک و صادق باشید.
۱۰- حساب بانکی برای کسبوکارتان باز کنید.
۱۱- ارتباطات بیشتری با دیگران برقرار کنید.
۱۲- از داشتن کسب کار خانگی واهمه و خجالتی نداشته باشید، بلکه به آن افتخار کنید.
کسبوکارهای اینترنتی
این نوع کسبوکار جدید بوده و با پیدایش کامپیوتر، اینترنت، و توسعه جامعه خدماتی بهعنوان یکی از سریعترین کسبوکارها از نظر تعداد، سود و حجم در عرصه تجارت جهانی مطرح هستند.
کسبوکار اینترنتی به فروش محصولات یا خدمات در اینترنت گفته میشود. این نوع کسبوکار بهسرعت در اقتصاد امروز رشد و پیشرفت کرده است. خریدوفروش اینترنتی به کوچکترین کسبوکارها نیز این امکان و فرصت را میدهد که به مخاطبان خود در سطح جهانی با حداقل هزینه دسترسی پیدا کنند. امروزه بیش از ۹۰۰ میلیون نفر در سطح دنیا از اینترنت استفاده میکنند. ۶۹ درصد از این جمعیت، در طول ۹۰ روز، دستکم یک خرید از اینترنت داشتهاند.
یک سایت اینترنتی، تنها برای فروش محصول یا خدمات به کار نمیرود، بلکه میتواند نقشها و کارکردهای مختلفی داشته باشد. اگر محصول خاص و منحصربهفردی دارید که در دیگر نقاط دنیا وجود ندارد، میتوانید با معرفی آن محصول در سایت خود، دیگران را از وجود آن مطلع کنید و از این طریق به اهداف خود دست یابید. مشتری کیست؟
زیبایی اینترنت در این است که مخاطبان آن در سرتاسر دنیا پراکندهاند و این امر میتواند به معنای وجود مشتریان بالقوه برای شما باشد. این نوع بازار، هیچ موقع بسته نمیشود. مشتریان شما میتوانند بهصورت 24 ساعته به اطلاعات کسبوکارتان دسترسی پیدا کنند. شما نیز میتوانید هرچند بار و با هر فاصلهای که بخواهید، اطلاعات مورد نظرتان را دربارة فعالیتها و فروشگاهتان در صفحات اینترنت جای دهید. مهمتر از این، شما میتوانید کاتالوگی از محصولات و خدماتتان را همراه تصویر و حتی فیلم در صفحات اینترنت قرار دهید. در این صورت، مشتریان بالقوی شما میتوانند آنها را مشاهده کنند و حتی در هر ساعت از شبانهروز، سفارش خرید دهند.
انواع کسبوکارهای اینترنتی
۱-امروزه، کسبوکارهای اینترنتی بسیار متنوعاند. اما بهطورکلی آنها را میتوان آنها به ۱۰ گروه عمده تقسیمبندی کرد:
۲-ایجاد اجتماعات آنلاین
۳-خرید، فروش و حراج کالاهای مختلف
۴-تبلیغات اینترنتی
۵-ارائه خدمات تخصصی به دیگران
۶-ایجاد امپراطوری اطلاعات، اخبار و آموزش
۷-تهیه و ارائه نرمافزارهای مختلف
۸-چندرسانهای یا مالتی مدیا
۹-پیوستن به شبکههای واسطهگری
۱۰- خدمات مربوط به ایمیل
۱۱- سرمایهگذاری مشترک
کسبوکار روستایی
اکنون توسعه روستایی بیش از گذشته با پدیده کارآفرینی سروکار دارد. مؤسسات و شخصیتهای رواجدهنده توسعهی روستایی، کارآفرینی را به منزلهی یک مداخله راهبردی میدانند که میتواند فرایند توسعهی روستایی را تسریع بخشد اما به نظر میرسد که همگی آنها بر نیاز به گسترش بنگاههای اقتصادی روستایی نیز توافق دارند. آژانسهای توسعه، کارآفرینی روستا ربهعنوانان یک نیروی اشتغالزای بزرگ، سیاستمداران آن را همچون یک راهبرد کلیدی برای جلوگیری از ناآرامی در مناطق روستایی، و کشاورزان، آن را وسیلهای برای بهبود درآمد خویش میدانند
بهاینترتیب، کارآفرینی ازنقطهنظر تمام این گروهها بهعنوان وسیلهای برای بهبود کیفیت زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی و ابزاری برای تثبیت اقتصاد و محیطی سالم تلقی میگردد. در شرایط وجود یک سمتگیری کارآفرینانه در قبال توسعهی روستایی، این موضوع پذیرفته میگردد که کارآفرینی، یک نیروی مرکزی برای نیل به رشد و توسعه اقتصادی است. بدون آن، دیگر عوامل توسعه به هدررفته و تلف میشود؛ بااینحال، پذیرش این نکته نمیتواند بهتنهایی به توسعهی روستایی و پیش برد فعالیتهای اقتصادی بیانجامد.
کارآفرینی در نواحی روستایی در جستجوی ترکیب واحدی از منابع، هم در درون و هم در خارج از فعالیتهای کشاورزی است. مثالهای متنوعی از کاربردهای غیرکشاورزی منابع موجود هم چون گردشگری، آهنگری، درودگری، ریسندگی و مثالهایی از تنوعبخشی به فعالیتهای نهچندان وابسته به کشاورزی در زمینههای منابع آب، اراضی جنگلی، ساختمان، مهارتهای موجود و توانمندیهای محلی وجود دارد که همگی با کارآفرینی روستایی متناسب است.
ترکیب کارآفرینانه این منابع در رشته فعالیتهایی همچون: تسهیلات گردشگری، ورزش و اوقات فراغت، آموزش فنی و حرفهای، خردهفروشی و عمدهفروشی، فعالیتهای صنعتی (در سطح مهندسی و استاد کاری) خدمات مشاورهای، تولیدات باارزش افزوده بالا همچون گوشت، شیر، فرآوردههای چوبی و سایر فعالیتهای خارج از مزرعه تجلی مییابد.
سه گزاره کارآفرینی روستایی
۱- نیرویی که سایر منابع را برای پاسخگویی به یک تقاضا بیپاسخ بازار بسیج میکند
۲- توانایی خلق و ایجاد چیزی از هیچ
۳- فرایند خلق ارزش بهوسیله امتزاج مجموعه واحدی از منابع در راستای بهرهگیری از یک فرصت
کسبوکارهای خانوادگی
کسبوکار خانوادگی یک نوع کسبوکار است که صاحبان آن با هم خویشاوند و فامیل باشند. بهعبارتدیگر به کسبوکارهایی گفته میشود که افراد یک خانواده و خویشاوندان اقدام به تشکیل کسبوکاری مینمایند. این نوع کسبوکارها را میتوان در بسیاری از کشورها همچون ایتالیا مشاهده نمود.
اغلب میان دو واژه «خانواده» و «کسبوکار» نوعی تضاد و دوگانگی وجود دارد، درحالیکه این مفاهیم بهعنوان دو زیرسیستم از یک ابر سیستم به نام اجتماع و جامعه هستند که در اثر ارتباطات و تأثیرات متقابلی که بر روی یکدیگر میگذارند تشکیل یک نظام کلیتر را به نام “کسبوکار خانوادگی” (فامیلی) میدهند. برخی دیگر نیز برای تعریف این مفهوم به مباحثی چون بینش و هدف یک شرکت و یا یک کسبوکار خاص اتکا نمودهاند و به موضوع از این منظر نگریستهاند. نهایتاً اینکه تئوری مشهور مبتنی بر منابع (RBV) بدین منظور یک شرکت و یا کسبوکار خاص را بر اساس دستهبندی منابع موجود آن (دانش، مواد، سرمایه، نیروی انسانی و …) تعریف و تقسیمبندی مینماید.
بههرحال تعاریف و تقسیمبندیهای زیادی برای کسبوکار خانوادگی ارائه شده است. برای تعریفی دقیق و روشن از این مفهوم میتوان با دو دید و تقسیمبندی کلی و جزئی به موضوع نگاه کرد. از دید کلی میتوان یک کسبوکار یا شرکت خانوادگی را بدینگونه تعریف نمود: شرکتها، مؤسسات و کسبوکارهایی که بهوسیله ارتباطات و تعاملات خانوادگی و افراد خانواده تحت تاًثیر قرار میگیرند. از دید جزئیتر تعاریف زیر را میتوان برای یک کسبوکار خانوادگی برشمرد: کسبوکاری که متعلق به افراد یک خانواده میباشد و توسط افراد فامیل و غیر فامیل اداره میشود.
همانطور که مشخص است یک کسبوکار خانوادگی گاهی میتواند فراتر از یک شرکت خانوادگی باشد و گاهاً نیز فقط در قالب یک شرکت خانوادگی باشد. البته در تعریف این نوع کسبوکار سه عامل مهم مطرح میباشد: خانواده، مالکیت و مدیریت. آنچه که از یافتههای تمام تحقیقات برمیآید این است که همگرایی عامل خانواده و تنها یکی از دو عامل مالکیت و مدیریت (خانواده و مالکیت یک کسبوکار، یا خانواده و مدیریت یک کسبوکار) میتواند به تعریف یک کسبوکار خانوادگی بسنده کند.
کسبوکارهای خانگی
بههرحال تعاریف و تقسیمبندیهای زیادی برای کسبوکار خانوادگی ارائه شده است. برای تعریفی دقیق و روشن از این مفهوم میتوان با دو دید و تقسیمبندی کلی و جزئی به موضوع نگاه کرد. از دید کلی میتوان یک کسبوکار یا شرکت خانوادگی را بدینگونه تعریف نمود: شرکتها، مؤسسات و کسبوکارهایی که بهوسیله ارتباطات و تعاملات خانوادگی و افراد خانواده تحت تاًثیر قرار میگیرند. از دید جزئیتر تعاریف زیر را میتوان برای یک کسبوکار خانوادگی برشمرد: کسبوکاری که متعلق به افراد یک خانواده میباشد و توسط افراد فامیل و غیر فامیل اداره میشود.
همانطور که مشخص است یک کسبوکار خانوادگی گاهی میتواند فراتر از یک شرکت خانوادگی باشد و گاهاً نیز فقط در قالب یک شرکت خانوادگی باشد. البته در تعریف این نوع کسبوکار سه عامل مهم مطرح میباشد: خانواده، مالکیت و مدیریت. آنچه که از یافتههای تمام تحقیقات برمیآید این است که همگرایی عامل خانواده و تنها یکی از دو عامل مالکیت و مدیریت (خانواده و مالکیت یک کسبوکار، یا خانواده و مدیریت یک کسبوکار) میتواند به تعریف یک کسبوکار خانوادگی بسنده کند.
به دلیل اهمیت بسیار زیاد شرکتها و کسبوکارهای خانوادگی در رشد و توسعه اقتصادی و همچنین اشتغالزایی و رفع بیکاری، بسیاری از کشورهای جهان نسبت به این مسئله و کارآفرینی از طریق ایجاد اینگونه شرکتها روی آورده و برنامهریزیهای بسیار دقیق و هدفدار را در این زمینه انجام میدهند.
مطابق انتشارات آکادمی بینالمللی تحقیقات شرکتهای خانوادگی در دسامبر 2003 ، سهم شرکتهای خانوادگی از کل شرکتهای موجود، در اروپا حدود 60 – 93 درصد، در ایالات متحده حدود 95 درصد و در آمریکای مرکزی و جنوبی حدود 65 درصد میباشد. همچنین نزدیک به 35 درصد از 500 شرکت بزرگ آمریکایی از نوع شرکتهای خانوادگی میباشد. شرکتهای بزرگی نیز در سطح دنیا مانند شرکتهای Hermés , Danone , Michelin , Peugeot , Henkel , BMW , Dr. Oetker , Beretta Barilla , Johnson & Johnson , Kelloggs , Mars , IKEA , Tetra Pak از نوع شرکتهای خانوادگی میباشند. همچنین شرکت بزرگ Hoshi که در قرن ششم در ژاپن تأسیس گردید نیز شرکتی خانوادگی میباشد. درصد شرکتهای خانوادگی از کل شرکتهای موجود در برخی از کشورهای بدین شرح است: ایالات متحده 95 ؛ ایتالیا 93؛ فنلاند 80؛ یونان 80؛ قبرس 80؛ سوئد 79؛ اسپانیا 75؛ هلند 74؛ پرتغال 70؛ بلژیک 70؛ انگلستان 70؛ آلمان 60؛ فرانسه 60؛ استرالیا 75
کسبوکار تجاری
در واقع، تجارت شاخهای از کسبوکار خدماتی است. به تعبیری، وضعیت نهایی فعالیت کسبوکار، شامل خریدوفروش کالاها و خدمات است. کسبوکارهای تجاری را بر اساس اندازه و میزان پوشش، به دودستهی اصلی تقسیم میکند:
۱- بر اساس اندازه و ظرفیت
- عمدهفروش
- خردهفروش
۲- بر اساس میزان پوشش بازار
- تجارت منطقهای
- تجارت ملی
- تجارت بینالمللی
چرا جذب مشتری اینترنتی مهم است؟
زمانی که شما بهعنوان یک کارآفرین و یا صاحب یک کسبوکار فعالیت خودتان را آغاز میکنید، نیاز به مخاطبانی دارید که شما را بشناسند. به زبان ساده یعنی، شما کار و فعالیت تجاری خودتان را برای دیگران انجام میدهید. این “دیگران” مخاطب و مشتری شما هستند و میتوان گفت حیات و فعالیت شما به آنها وابسته است؛ بنابراین اگر شما مشتریانی نداشته باشید که محصولاتتان را خریداری و یا از خدماتتان استفاده کنند، همه آنچه انجام میدهید بیهوده خواهد بود.
این مشتریان هستند که به افزایش سود و بازگشت سرمایهتان کمک میکنند. با داشتن مشتری است که میتوانید نقاط قوت و ضعف کارتان را بشناسید و برای انجام بهتر آن اقدام کنید. با وجود مشتریان میتوانید به بازار رقابتی وارد شوید و برای ارتقای فعالیتتان تلاش کنید.
میبینید؟ همه این فعالیتها وابسته به وجود مشتریان است. به همین دلیل است که روشهای مختلفی مثل دیجیتال مارکتینگ، این باند مارکتینگ و …. وجود دارد. بهاینترتیب میتوان به اهمیت وجود آنها پی برد.
تکنیکهای جذب مشتری
۱- فعالیت در شبکههای اجتماعی
شبکههای اجتماعی نهتنها یک پلتفرم و برنامه جهانی، بلکه ابزاری قدرتمند برای تعامل و ارتباط هستند. ازآنجاییکه این شبکهها به گروه بزرگی از مخاطبان متصلاند، بهوسیله آن میتوان به تعداد بیشتری از افراد دست پیدا کرد. با فعالیت شما در شبکههای اجتماعی میتوانید به شکل مؤثرتری با مخاطبان تعامل کنید. همچنین اشتراکگذاری محتوا برای شما راحتتر خواهد شد و از طریق آنالیز هر شبکه و مخاطبان آن، به علاقهمندی مخاطبانتان دست مییابید. بازخوردهای پیدرپی مشتری در شبکههای اجتماعی، شما را برای فعالیت مؤثرتر آماده کرده و کسبوکارتان را جزو فعالیتهای محبوب مشتریان قرار میدهد.
۲- استفاده از پیام درون شبکه
پیامهای درون شبکه به مجموعه پیامهایی گفته میشود که از طریق آنها، محصول و خدماتتان را به بهترین شکل به مشتریان خود معرفی میکنید. در این روش شما میتوانید محتوایی را که در نظر دارید، از طریق یک دستگاه یا برنامه نرمافزاری که به اینترنت کاربر متصل است، به مخاطب برسانید. این کار باعث میشود که از طریق برنامه یا اپلیکیشنهای خاص خودتان، پیام درون شبکه ایجاد کنید. بهاینترتیب به طور مستقیم و پیدرپی با مخاطب خود در ارتباط و تعامل هستید. همچنین ممکن است همه مشتریان شما، از آخرین محصول، کالا یا خدماتتان باخبر نشوند. پیام درون شبکه کمک میکند که آخرین بهروزرسانیها و اقداماتی را که در فعالیتهای تجاریتان انجام دادهاید، به مخاطبان برسانید.
۳- ایجاد نسخه آزمایشی رایگان
یکی دیگر از مهمترین روشهای جذب مشتری ایجاد نسخه آزمایشی رایگان است. به طور معمول در فعالیتهای بازاریابی، مشتری به فردی گفته میشود که معاملهای را انجام میدهد که به سود تجارت است. این بدان معناست که مشتریان برای استفاده از محصول یا خدمات شما باید تمرکز، وقت و پول صرف کنند.
اما یکی از ترفندهای جذب مشتری اینترنتی ایجاد نسخههای آزمایشی و رایگانی است که نیاز به پرداخت پول ندارند. به این صورت مشتری برای استفاده از نسخه آزمایشی ترغیب و با فعالیت شما آشنا میشود؛ بنابراین درصورتیکه کار شما برای آنها جذاب باشد، بهسوی آن جذب میشوند.
۴- سطحبندی کاربران
VIP یا خصوصی یاد میکنند. به کسی مشتری VIP در فعالیتهای آنلاین اصطلاحی وجود دارد که از آن با نام مشتری میگویند که به شما وفادارند، همیشه برای خریدکردن شما را انتخاب میکنند و کسبوکارتان را به دیگران پیشنهاد میدهند. سطحبندی کاربران این امکان را به شما میدهد که مشتریان خصوصی خودتان را از مشتریان یکبار مصرفتان جدا کنید. بهاینترتیب، با شناسایی مشتریان یکبار مصرف و جذب آنها، میتوانید این گروه را به کاربران وفادار تبدیل کنید.
۵– روابطعمومی قوی
داشتن روابطعمومی قوی و ارتباطات زیاد، میتواند راهی مؤثر برای جذب مشتری آنلاین به شمار رود. زمانی که شما در تیم خود، یک گروه روابطعمومی قوی دارید، نگرانیتان بابت جذب مشتری از بین خواهد رفت. از طریق ایجاد روابط قوی و مستحکم، فرایند جذب مشتری بهخوبی صورت میگیرد. مخاطبان شما باید به شکل دائم و مستمر با کسبوکارتان در ارتباط باشند تا با ایجاد پیوندهای قوی با شما، محصول یا خدماتتان را انتخاب کنند.
۶– نظرسنجی از مخاطبان
اگر میخواهید کار جذب مشتری را به بهترین شکل انجام دهید، از مخاطبانتان نظرسنجی کنید. نظرسنجی از افرادی که با فعالیت شما برخورد داشتهاند چند مزیت اساسی دارد:
_ حس اعتماد و ارزشمند بودن را نزد مشتری بالا میبرد.
_ میتوانید هر چه بیشتر با نیازها، انتظارات و سلیقه مخاطبانتان آشنا شوید.
_ نقاط ضعف و قوت خود را بهخوبی پیدا کرده و برای رفع یا تقویت آنها تلاش میکنید.
_ این کار به جهت ایجاد یک رابطه دوسویه، مخاطبان جدیدی را به سمت شما جذب میکند.
۷– همکاری گرفتن از مخاطبان
هر اقدامی که باعث ایجاد نزدیکی میان شما و مخاطب شود برای جذب مشتری بسیار مفید است. یک کاربر باید احساس کند که جزئی از مجموعه شماست. این حس نزدیکی و رابطه متقابل، میتواند در فرایند جذب همکاری مخاطبان صورت بگیرد. برای مثال میتوانید بخشهایی مانند عکاسی از محصولات را راهاندازی کنید که بهصورت تماموکمال توسط مخاطیان انجام میگیرد. این کار به ایجاد یک درگیری مثبت و ارتباط سالم منجر میشود که در نهایت به نفع شماست.
۸– برگزاری وبینار
وبینار در واقع همان سمینار و گردهمایی درباره موضوعی خاص است که البته به شکل آنلاین برگزار میشود. از طریق برگزاری وبینار میتوانید جلسات آنلاینی را در حوزه کسبوکارتان برگزار کنید که مخاطبانتان به طور همزمان شما را ببینند. این فعالیت علاوه بر ایجاد حس نزدیکی و اعتماد در مشتری، امکان پرسشوپاسخ را برای او فراهم میکند. بهاینترتیب بسیاری از سؤالات و سردرگمیهای او درباره فعالیت شما پاسخ داده میشود. این کار رفتهرفته، باعث جذب مشتری و علاقهمند شدن کاربران به فعالیت شما میشود.
نتیجه گری
همانطور که در ابتدای متن اشاره کردیم، حیات و ادامه فعالیت یک کسبوکار به مشتریان وابسته است. اما فرایند جذب مشتری، حفظ و نگهداری او و احیای مشتریان یکبار مصرف، کار دشواری است که نیاز بهصرف وقت و برنامهریزی است. پس برای آنکه بتوانید مشتریان بیشتری را به سمت خود جذب کنید، با یک برنامهریزی دقیق، روشهای گفته شده را به کار ببندید. با استفاده از این راهها، تأثیر آنها را در جذب مشتریان آنلاین میبینید.
دیدگاهتان را بنویسید