کارهای پولساز برای نوجوانان
کارهای پولساز برای نوجوانان
(کارهای پولساز برای نوجوانان) در سالهای اخیر به دلیل وجود آمدن شرایط همهگیری بیماری (کرونا) و شرایط نهچندان مطلوب اقتصادی بحران اشتغال در دنیا و بهویژه در ایران به وجود آمده است در این مطلب سعی شده است بهترین کسبوکار خانگی را به شما معرفی شود.
بهعنوان اولین و اصلیترین مسئله کسبوکار باید به موضوع مهارت اشاره کرد ولی متأسفانه مهارتآموزی در ایران هنوز جایگاه اصلی خود را پیدا نکرده است و میتوان گفت تا زمانی که مهارتآموزی حل نشود موضوع اشتغال و کسبوکار به قوت خود باقی خواهد ماند.
اما راه چاره چیست؟
در این مطلب ۱۰ کسبوکار پردرآمد اینترنتی که در خانه میتوان بهدوراز همهگیری کرونا انجام داد، معرفیشده است که در بعضی موارد نیاز به مهارت خاصی ندارد و با استفاده از مهارتهای قبلی شما ایجاد درآمد میکند که به شرح ذیل است:
آموزش
شاید برای نوجوانها تدریس کردن یا بحث آموزش دادن سوهان روح باشد و یادآور خاطرات تلخ درس خواندن و نمره بد امتحان باشد اما باید بدانیم که آموزش یکی از راههای درآمدزایی خیلی خوب در فضای مجازی است و موضوع مهم این است که ما دانشی داریم و میتوانیم در ازای آموزش آن به دیگران به درآمد برسیم و البته شاید ابتدای راه تجربه کافی نداشته باشیم ولی در ادامه حتما این مسئله حل خواهد شد.
پرورش گل و گیاه
اول از همه باید انتخاب کنید در کدام زمینه گل و گیاه میخواهید فعالیت کنید، پرورش گل و گیاه آپارتمانی، تزیینی، دارویی و یا خوراکی، هرکدام از این موارد زمینه کاری باز و گستردهای دارند برای همین نگران دامنه کاری خود نباشید و البته اگر دانش کافی را در این زمینه ندارید با جستوجو کردن در فضای مجازی، هزاران سایت در اختیار شما قرار میگیرد که دستور پرورش انواع گیاهان را کامل با رسم شکل به شما توضیح میدهد.
لوازم و ابزار مورد نیاز ساخت گلخانه نیز بسیار کمهزینه است و شامل موارد زیر میشود:
قفسه و طبقات مناسب با فضای گلخانه، گلدان، مهپاش، بذر یا نشاء گیاهان، خاک مرغوب، کود حیوانی یا شیمیایی، هیتر (گرمکننده)، فن (خنککننده)، سیستم آبرسانی قطرهای
فروشگاه آنلاین
این فروشگاهها به دو دسته کلی تقسیم میشوند:
- فروش محصول ساختهشده توسط خود شما
اگر محصول ساخته دست خودتان است یک سایت یا صفحه اجتماعی راهاندازی کنید تا محصول خود را بدون واسطه به فروش برسانید مانند ساختن صنایع دستی، نقاشی کردن، تابلو معرق و منبتکاری، عروسکسازی، شمع ساختن، ظرف و ظروف سفالی ساختن، چاپ روی تیشرت و لباس، عطرسازی و هزاران هنر دستی، صنعتی یا ذهنی شما که حتما باکار کردن دقیق مشتری خوبی خواهد داشت.
- فروش محصولاتی که شما هیچ دخالتی در ساخت آن نداشتهاید
واسطهگری؛ این همان بخشی است که شما محصولی تولید نکردید و صرفاً فقط فروشنده آن هستید مانند فروش لباس، کفش، کیف، لوازم ورزشی و کوهنوردی، گل و گیاه، کتابفروشی، موبایلهای نو یا کارکرده، لوازم یدکی خودرو و هزاران نوع واسطهگری دیگر که هرکدام میتواند برای شما سود سرشاری ایجاد کند البته شرط همه این سودهای سرشار فراگیری و تلاش در همان رشته است.
مدیریت صفحههای فضای مجازی
ابتدا باید فضای مجازی، شبکههای اجتماعی و چگونگی کار آنها و میزان مخاطب آنها شناسایی شود که در اینجا بهصورت مختصر بعضی از این شبکهها را معرفی کردهایم:
فیسبوک(facebook)
مالک اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک مارک زاکربرگ است و فیسبوک در حال حاضر پرجمعیتترین شبکه اجتماعی فضای مجازی محسوب میشود اگر هدف فعالیت بهصورت جهانی و بینالمللی دارید این شبکه اجتماعی میتواند یکی از گزینههای شما باشد، فیسبوک در ۲۴ اوت ۲۰۱۵ (دوم شهریور ۱۳۹۴) فقط به مدت یک روز به پرمخاطبترین شبکه اجتماعی با یک میلیارد نفر کاربر تبدیل شد و در ژوئن ۲۰۱۷ تعداد کاربران فعال فیسبوک از دو میلیارد نفر گذشت و البته فیسبوک در حال حاضر در ایران فیلتر است، هرچند اگر فیلتر هم نبود جزء شبکههای اجتماعی پرطرفدار در ایران بهحساب نمیآید.
اینستاگرام(Instagram)
اینستاگرام بعد از فیسبوک از لحاظ تعداد کاربران فعال رتبه پنجم را دارد و روزانه بیش از ۵۰۰ میلیون نفر در قسمت استوری این شبکه اجتماعی فعالیت میکنند و ماهانه یک میلیارد فعالیت کاربر دارد پس اینطور که اعداد و ارقام نشان میدهد اینستاگرام محل مناسبی برای کسبوکار مجازی در خانه یا مناسب فعالیت اشخاص و برندها است. مهمترین دلیل برتری اینستاگرام، نسبت به فیسبوک محبوبیت این شبکه مجازی در ایران و فیلتر نبودن آن و نداشتن محدودیت از سمت دولت است.
توئیتر(Twitter)
روزانه ۵۰۰ میلیون توییت در توییتر زده میشود و اگر بخواهید با توییتهای روزانه در توییتر یک کتاب بنویسید یک کتاب ده میلیون صفحهای میشود توییتر ماهانه بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون کاربر فعال دارد.
از این شبکه اجتماعی بیشتر بهعنوان ارسال بیانیه، اخبار و یا پیگیری ترندهای جهانی استفاده میشود.
مبنای توییتر ارسال پیام متنی تا ۲۸۰ حرف در هر توییت است و بهطور طبیعی مناسب نویسندهها، خبرگزاریها و یا کسبوکاری است که میخواهد خبری را به دنبالکنندهها بدهد.
یوتیوب(YouTube)
پربینندهترین و محبوبترین پلتفرم ویدیوی کره زمین که نزدیک به دو میلیارد نفر بیننده دارد. این پلتفرم زیرمجموعه گوگل است البته این پلتفرم مدل ایرانی معروفی به نام آپارات هم دارد پس اگر کسبوکار شما محتوایی مبتنی بر ویدئو داشته باشد بهترین شبکه یا پلتفرم برای آن یوتیوب است نکته مثبت یوتیوب و آپارات این است که این دو شبکه با تبلیغ کردن پول در میآورند و تمامی کسانی ویدئو تولید کردند را در سود خود سهیم میکنند یعنی اگر ویدئوهای شما درمجموع از چند هزار بازدید بیشتر داشته باشد شما در درآمد آنها سهیم میشوید.
مثلا یوتیوب بعد از اینکه ویدئوهای شما 10هزار بازدید بیشتر کسب کرد از شما میخواهد که اطلاعات حساب بانکی خود را وارد کنید، تا درآمد شما را بسته به بازدیدکنندهای که داشتهاید واریز کند حدوداً از هر ۱۰۰۰ بازدید ویدئوی شما ۷ و نیم دلار به شما تعلق میگیرد.
یوتیوبر شدن
یوتیوبر کسی است که شهرت خودش را بهوسیله محبوبترین پلتفرم ویدئویی فضای مجازی یعنی یوتیوب به دست آورده است.
تولید محتوا
تولید محتوا یعنی نویسنده همهکاره، یعنی با ابزارهای طراحی گرافیکی مثل فتوشاپ، ایلاستریتور و نرمافزارهایی ازایندست کار کردن یا نحوه صحیح نگارش و بهکار بردن علائم نگارشی اثربخش در نوشتن، همه این کارها جزء کار یک تولیدکننده محتوا است و البته میتوان گفت تولید کردن محتوا غالبا فقط نوشتن نیست و میتواند بهصورت صوتی یعنی پادکست و یا ویدئو هم باشد.
انواع مختلف تولید محتوا را میتوان به اشکال زیر در نظر گرفت:
متنی، ویدئویی، صوتی، تصویری و گرافیکی
فرق سئو( SEO) با تولید محتوا
در تولید محتوا شما خالق یک اثر به شکلهای گوناگون هستید اما در سئو شما با استفاده از تکنیکها و استراتژیهای مختلف سعی میکنید مطلب نوشتهشده، در رتبه یک، میان سایر وبسایتها قرار گیرد.
تولید محتوا به چه مهارتهایی نیاز دارد؟
در تولید محتوا زبان انگلیسی خیلی مهم است بهطوریکه باید سعی کنیم برای تولید محتوای خوب، به منابع انگلیسیزبان نیز سر بزنیم، البته فقط با تمرین زیاد و کسب مهارت کافی در برنامههایی مانند فتوشاپ، پریمیر، وردپرس، ایلاستریتور و سایر نرمافزارهای مشابه میتوانید بازار خوبی برای خود ایجاد کنید چراکه رقبای فراوان و بسیار جدی در تولید محتوا دارید.
برنامهنویسی
برنامهنویسی علاوهبر داشتن استعداد و علاقه، به تمرین زیاد نیز احتیاج دارد، در ابتدا شاید فشار کار زیاد باشد ولی با تمرین و یاد گرفتن به اوج میرسید.
در تقسیمبندی انواع روشها و محیطهای برنامهنویسی، برنامهنویسی تحت وب به دو بخش بکاند و فرانتاند تقسیم میشود:
بکاند (Back-End)
بکاند به معنای برنامهنویسی سمت سرور سایت است که قابل مشاهده نیست به همین دلیل بکاند نامیده میشود، که زبانهای آن بهصورت زیر است:
- PHP
- #c
- Java
- pythan
فرانتاند (Frant-End)
بخش گرافیکی و ظاهری سایت که قابل مشاهده است اصطلاحاً کلاینت ساید یا سمت کاربر نام نامیده میشود، به کسی که هر دو قسمت اصلی داشته باشد برنامهنویس فولاستک میگویند و زبانهای برنامهنویسی فرانتاند شامل موارد زیر است:
- HTML
- CSS
- Javascript
گیمر حرفهای
کسی که بازیهای کامپیوتری انجام میدهد و در مسابقات جهانی بازیهای رایانهای شرکت میکند و تخصص و مهارت زیادی در زمینه بازی کردن دارد.
تدوین(ادیت فیلم)
روزبهروز به تعداد کاربران شبکههای مجازی افزوده میشود و همینطور روزبهروز تعداد بلاگر، گیمر و اینفلوئنسرها زیادتر میشوند و این موضوع نیاز به تدوینگر را زیاد میکند و یک بلاگر حرفهایتر وقت خود را برای ادیت انواع فیلمهای خود صرف نمیکند و این کار را به یک تدوینگر فیلم میسپارد.
تعمیرات گوشی موبایل
در بازارهای گرم خریدوفروش موبایل، تبلت و لپتاپ که قیمتها سر به فلک کشیده و برای خرید به مشکل برمیخوریم اولین کاری که به آن فکر میکنیم تعمیر است و نه تعویض، اگر علاقه و حوصله تعمیرات را دارید جزء مناسبترین کارها است چراکه تمام آن ارزش افزوده است یعنی بدون هزینه کردن از جیب خود به سود سرشار دست پیدا خواهید کرد و ابزار این شغل را میتوان به شکل زیر تقسیمبندی کرد:
دستگاه هیتر و هویه، دستگاه لوپ یا میکروسکوپ، پیچگوشتی و آچار تعمیراتی، منبع تغذیه و مولتیمتر، سیم قلع، روغن فلکس، روغن لحیم، پنس آنتیشوک، قاب بازکن، شابلون و گیره کار
تایپ و ترجمه
تایپ کردن دیگر الآن جزء زندگی همه ما است. تایپ کردن در این دوره و زمانه به یک نیاز تبدیل شده است. برای تایپیست، مهارت لازم فقط فراگیری تایپ ده انگشتی است و برای ارتقاء بهبود سرعت و دقت تایپ کردن نیاز به تمرین زیاد دارید و برای بخش ابزار مورد نیاز میتوان گفت یک کامپیوتر و صفحهکلید کار شما را راه میاندازد.
در انتها باید گفت برای پیشرفت کردن در زندگی و هر مهارت و شغلی که در نظر دارید اولین عنصری که میتوان به شما کمک کند در آن شغل پیشرفت لازم را داشته باشید علاقهمندی و عشقورزی شما به آن شغل و حرفه است و در دومین بخش کسب تجربه و تخصص اصلیترین عامل برای تثبیت بیشتر شما در مسیر انتخابشده شماست و در آخرین مرحله یعنی علاوه بر علاقه و کسب تخصص، شما نیاز به داشتن مشتری و بازار دارید.
این سهگام یعنی علاقه، تخصص و داشتن بازار به اسم مثلث کارآفرینی معروف است که تقریبا در هر فعالیتی که قصد انجام آن را دارید کاربردی است.
ملیحه ذوالفقاری
دیدگاهتان را بنویسید