مشتری کیست؟
مشتری کیست؟
شما می دانید برای راه اندازی کسب و کارچه فاکتورهایی را باید در نظر بگیرید؟ یکی از مهمترین فاکتورها، مشتریان هدفش ما هستند. شناخت بازار هدف، مشتریان هدف و روش های شناسایی و بازاریابی آنها از مهمترین اهداف کسب و کار شما می باشد. همواره در تدوین بیزینس پلن (Business Plan) یا طرح کسب و کار بایدجایگاه مشتری هدف مشخص گردد. به عنوان مثال سوال ها زیر از مهم ترین سوالات یک بوم کس و کسب و کار است.
- اینکه آنان چه کسانی هستند؟
- نیازمندیهایشان چیست ؟
- چگونه باید تامین گردد؟
- جذب و حفظ مشتری هدف چگونه است؟
اهمیت مشتری هدف و بازار هدف زمانی مشخص می گردد که در کسب و کار خود ریزش بسیار زیاد مشتریان را شاهد هستیم. آنجاست که پس از بررسی دوباره طرح کسب و کار خود پی به این نقصان برده و برای اصلاح آن قدم بر میداریم.
مشتری کیست؟
مشتری شخصیتی است حقیقی یا حقوقی که ما به طور مستقیم یا غیر مستقیم کالا و خدمات خود را به او عرضه می کنیم. می توان گفت مشتری دلیل اصلی شاغل بودن ماست و مشتری کسی است که دستمزد ما را پرداخت می کند.
مشتری مهم ترین ناظر بر فعالیت های ماست. او وابسته به ما نیست، ما وابسته به او هستیم. مشتری در کار ما یک هدف زودگذر نیست، بلکه مشتری هدف و غایت همه اقدامات ماست. او یک فرد خارجی در سازمان ما محسوب نمی شود بلکه مشتری جزئی از سازمان ماست. ما با خدمتی که به مشتری ارائه میدهیم به او لطف بزرگی نمی کنیم بلکه او از این طریق فرصتی برای ادامه کار به ما می دهد و در حق ما لطف می کند. مشتری کسی است که ما در قبال او متعهد می شویم درکل مشتری غیر از خود ما، کس دیگری نیست.
بازار چیست؟
بازار به محلی که در آن داد و ستد، خرید و فروش یا هر نوع مبادلات کالا و پول انجام میگیرد گفته می شود. در عصر امروز بازارها به دو دسته فیزیکی (یا سنتی) و دیجیتالی وجود دارد.
بازار هدف چیست؟
هرگاه یک کسب و کار در جهت ارائه و فروش محصولات و خدمات خود گروهی از افراد جامعه را که دارای نیاز مشترک هستند، از بقیه افراد متمایز می کند، به آن بازار هدف می گویند.
به عنوان نمونه می توان به یک شرکت تولیدی البسه ورزشی اشاره نمود که بازار هدفش جامعه ورزشی و باشگاه های ورزشی می باشد. برای طرح یک کسب وکار ابتدا باید بازار هدف و مشتری هدف را شناخت. به نظرشما چطوری می توان مشتری هدف با انتخاب نمود؟
10 روش فوق العاده در انتخاب مشتری هدف
به صورت مرتب و مداوم اطلاعات مشتریان خود را بروز کنید. مردم و جامعه مدام در حال تغییر هستند.اینکه علایق و علاقمندی های مشتریان خود را به صورت ثابت در نظر بگیریم یک اشتباه تاکتیکی و محض است.استراتژی بازاریابی در مورد مشتریان در یک بازه زمانی موفق است اما در بازه زمانی دیگر احتمال شکست دارد و این به تغییر سلیقه و علاقمندی مشتریان بر می گردد. به همین علت همواره باید مشتری هدف و بازار هدف رصد شده و محصولات بر اساس علایق جدید آنان طراحی و عرضه گردد.
از مشتریان خود نظر سنجی کنید
با گرفتن نظر سنجی های دوره ای میتوانید از احساسات و نگرش مشتریان خود نسبت به خدمات و محصولات خود آگاه شوید. نتایج نظرسنجی شما در بهبود کیفیت خدمات و احساس رضایت مشتریان بسیار سودمند و راه گشا است.
خرید ها و سفارش های قبلی مشتریان را بررسی کنید
آشنایی با رفتار مصرف کننده و شناخت اینکه وی به چه نیاز دارد و به چه کالایی رغبت ندارد از مهمترین ویژگی های استراتژی بازریابی است. با بررسی و آنالیز خرید های قبلی مشتریان می توانید به آنچه که آنها نیاز بیشتری دارند پی ببرید. خدمات و محصولات را دسته بندی نموده و از ارائه محصولاتی که جایی در سبد خرید مشتریان ندارند پرهیز نمایید. با اینکار در زمان و سرمایه خود صرفه جویی و در جهت ارائه محصولات بهتر و مورد نیاز مشتری و کسب رضایت آنان گام بر می دارید.
مدام رقبای خود را رصد و تحلیل نمایید.
همواره نسبت به شناخت و آنالیز رقبای خود اقدام نمایید. اینکه آنان چه می فروشند ، چگونه می فروشند ، چگونه نسبت به حفظ و افزایش مشتریان خود گام بر میدارید.
برای جذب و حفظ مشتری مزیتهای رقابتی ایجاد کنید
با ایجاد مزیت های رقابتی و پیشنهادهای ویژه می توان نسبت به حفظ و افزایش مشتریان اقدام نمود. دادن تخفیف های دوره ای، هدایا و پیشنهادهای جذاب از این دسته مزایا هستند که می توانند شما را از سایر رقبا متمایز سازند.
از شبکه های اجتماعی بهره گیری کنید
هیچگاه از قدرت اعجاز شبکه های اجتماعی در جذب مشتری و فروش بالا غفلت نکنید. تکیه بر شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام، فیس بوک و لینکدین در شناخت و گسترش بازار شما نقش بسزایی دارد.
برای مشتریان خود بانک اطلاعاتی ایجاد کنید
همیشه یک بانک اطلاعاتی کامل از مشتریان خود داشته باشید. این بانک شامل مشخصات فردی، مشخصات تماس و آدرس و همچنین بایگانی تمام خریدهای او می باشد. با بررسی سوابق خرید مشتریان می توانید همواره بدانید که نیازشان چیست و در جهت تامین چه استراتژی ای داشته باشید.
درآمد و جایگاه اجتماعی و شغلی مشتریان را در نظر داشته باشید.
میزان درآمد، جایگاه اجتماعی و کسب و کار مشتریان شما رابطه مستقیم با میزان خرید، نوع خرید و علایق آنان دارد. همیشه باید با توجه به این عوامل در تامین کالا و خدمات و ارائه آنها گام بر دارید.
قیف بازاریابی را از یاد نبرید.
سازمان ها و شرکت های بزرگ همواره برای جذب مشتری از قیف بازاریابی استفاده می کنند. آنان با ایجاد یک هدف کلی اقدام به جذب مشتریان مختلف نموده و با ایجاد علاقه در آنان نسبت به بازار خود ، آنان را در زمره مشتریان خود در می آورند. به عبارت دیگر باید بتوانید مشتریان بالقوه را به مشتریان بالفعل تبدیل نمایید.
از بازاریابی دیجیتال استفاده نمایید.
استفاده از ابزار های نوین در بازاریابی و جذب مشتری از ترفندهایی است که امروزه در کسب و کارها استفاده می شود. استفاده ازموبایل مارکتینگ،ایمیل مارکتینگ،اس ام اس مارکتینگ و … از رایج ترین این روش ها است.
نتیجهگیری
پیدا نمودن وجذب مشتریان هدف همواره از سخت ترین کارهای یک کسب و کار و بازاریابی است. در اینجا سعی کردیم 10 روش پیدا نمودن مشتری هدف به شما را آموزش داده تا بتوانید با بکارگیری آنها کسب و کار خود را بهبود و رونق بخشید. قطعاً با بکارگیری نکات گفته شده می توان در بازاریابی و بدست آوردن مشتری هدف موفق بود.داشتن مشتری هدف و حفظ آن آینده کسب و کار را تضمین و در رشد آن موثر است. همواره به باید داشته باشید مطالعه و پژوهش باعث ارتقاء توانمندی های شما شده و پیشبرد اهدافتان را به دنبال دارد.
دیدگاهتان را بنویسید